Vastgoed


Commerciële exploitatie van onder andere voormalig universitair vastgoed dat niet meer wordt aangemerkt voor de primaire taken van de universiteit, zijnde onderzoek en onderwijs.

Lees meer

Vastgoed


De activiteiten van Plantage Real Estate BV (vastgoeddochter van UvA Holding BV) gingen eind 1994 van start bij de totstandkoming van de Amsterdamse Academische Club. In de daarop volgende jaren verbouwde de vastgoeddochter twee voormalige pakhuizen van de UvA aan de Prinsengracht tot koopappartementen en verzorgde zij het projectmanagement van acht gastenverblijven in een pand aan de Voetboogstraat. Deze projecten zijn destijds afgerond en afgesloten.

Daarnaast zijn in 1995 zeven historische panden aan de Nieuwe Doelenstraat en de Oude Turfmarkt verbouwd tot Hotel Résidence le Coin. Het hotel, dat woon/werkruimte biedt voor korte en langere tijd (met korting voor UvA-gasten en -alumni), is eigendom van de UvA en wordt beheerd door Plantage Real Estate BV. Het wordt gebruikt door gastdocenten en –onderzoekers en op basis van beschikbaarheid voor de externe markt.

Eind jaren negentig is de restauratie/renovatie van de voormalige UvA-panden Herengracht 514-516 uitgevoerd; deze panden worden sinds 2003 als kantoorruimte aan derden verhuurd.

Als laatste vastgoedinitiatief van Plantage Real Estate BV is in 2002 de hoek Roetersstraat/Sarphatistraat – feitelijk de hoek van het Roeterseiland – opgeleverd. Sinds 2003 zijn er geen nieuwe vastgoedinitiatieven meer genomen.

 

Contact


 

UvA Holding BV
Roetersstraat 35
1018 WB Amsterdam

020 - 421 0001

020 - 421 0006

Directie
ir. P.F. Krijnsen MBA

Raad van Commissarissen
ing. A.H. Lundqvist
prof.dr. E.J. Fischer
prof.dr. H.M. Amman
drs. J.W. Lintsen MBA